Ring Lier 1 week afgesloten

14/08/2020

Beste klant, graag willen we u via deze weg op de hoogte stellen van wegenwerkzaamheden de komende tijd in Lier. Begin mei startte de provincie Antwerpen met de bouw van een fietstunnel ter hoogte van de ring van Lier (R16). Tijdens het weekend van 21 augustus 2020 schuift aannemer TV Viabuild-Emotec de dertig meter lange fietstunnel op z’n plaats. De werken hiervoor starten op donderdagavond 20 augustus 2020 om 20 uur en duren tot vrijdagochtend 28 augustus 2020 om 6 uur.

Wegomleiding

Gedurende deze werken is de ring rond Lier afgesloten voor alle verkeer. Voor lokaal gemotoriseerd verkeer is er een omleiding voorzien via de Antwerpsesteenweg, onder autotunnel station, via Leopoldplein, B Opsomerlaan en Mechelsesteenweg naar de Ring. Zwaar verkeer moet via het hoger wegennet zijn bestemming bereiken. De omleidingen worden ruim op voorhand aangeduid.

Om sluipverkeer tegen te gaan, zullen Galgeveld ter hoogte van Hockeyweg, Boomlaarstraat nabij de Vredelaan en Smedenstraat ter hoogte van E. Claeslaan-St. Streuveslaan fysiek afgesloten zijn. De wijk Zevenbergen is enkel bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer via de G. Gezellelaan.

Voor fietsers geldt er enkel een omleiding voor het traject op de Ring zelf via de Antwerpsesteenweg, Leopoldplein, Tramweglei, Vredelaan, Boomlaarstraat, Bosstraat, F. Bogaertslaan en Mechelsesteenweg.

Verloop werken

Na het afsluiten van de ring rond Lier (R16) op donderdag 20 augustus 2020 start aannemer Viabuild met het graven van de sleuf waarin de tunnel zal komen. Vervolgens worden de funderingen geplaatst zodat alles klaar is voor het inschuiven van de tunnel op zaterdag 23 augustus 2020. Eens de tunnel op z’n plaats zit, gaat de aannemer verder met het aanvullen van de sleuf. Omdat deze werken naadloos op elkaar moeten aansluiten, werkt de aannemer 24u op 24u door gedurende het volledige weekend.

Op maandag wordt nog een betonnen plaat op het tunneldak gemaakt, de zogenaamde vlotplaat. Deze plaat moet 48u uitharden. Woensdagmiddag of donderdag gaan de werken verder met het plaatsen van de fundering van de rijweg boven de tunnel, het asfalteren van de nieuwe rijweg, het aanbrengen van de markeringen en het plaatsen van de vangrails. Indien het asfalt voldoende afgekoeld is, kan vrijdagochtend 28 augustus om 6 uur de R16 weer open voor alle verkeer.

 Deze timing is onder voorbehoud. Slechte weersomstandigheden of andere onvoorziene gebeurtenissen kunnen de werken doen uitlopen tot maximaal maandag 31 augustus om 6 uur.Voor meer informatie

Kunt u ons contacteren via telefoon 03 491 91 30, e-mail [email protected] of of via het onderstaande contactformulier.

Meer infoContacteer ons


  • Deel op Social Media
Nieuws

Promoties

Bekijk hier de laatste promoties

Nieuws

Bekijk hier het laatste nieuwsBeoordelingen